Hoe werkt het?

Het plaatsen van een proposall in zes stappen:

Stap 1: voorbereiden

Het plaatsen van je proposall vraagt een beperkte voorbereiding. Je moet drie zaken geregeld hebben:

  1. maak maximaal vijf foto’s, die een goede indruk van de woning geven
  2. inventariseer standaardinformatie over de woning: perceeloppervlakte, woonoppervlakte, inhoud en aantal kamers
  3. bedenk de condities waaronder je benaderd mag worden; wat is jouw proposall?

Stap 2: plaats je proposall

Het plaatsen van je woning is erg eenvoudig. Hier kun je je woning gratis plaatsen. Na voltooiing van je proposall maak je accountgegevens aan, zodat je de pagina kunt aanpassen zo vaak je wilt. Je proposall en eventuele wijzigingen worden direct actief!

Stap 3: contact geïnteresseerde

Je hebt als aanbieder twee keuzemogelijkheden als iemand interesse in jouw woning heeft:

  1. je laat de geïnteresseerde zijn/haar interesse kenbaar maken bij Proposall. In dat geval zetten wij de mail aan jou door en geef jij aan wat je hiermee wilt.
  2. of je kunt de geïnteresseerde direct contact met jou laten opnemen. Hij/zij stuurt jou een mail en jullie spreken samen af hoe verder.

Als iemand aangeeft serieuze interesse te hebben in jouw woning onder jouw condities, dan kun je bijvoorbeeld afspreken dat deze persoon de woning kan bezichtigen. En daarna ga je in onderhandeling. Tot die tijd heb je geen enkele verplichting.

Let op:
We kunnen het niet genoeg benadrukken: jij als aanbieder bepaalt! Doet iemand je bijvoorbeeld een bod onder de vraagprijs, dan is dat een “indecent proposall”. Daar hoef je niet op in te gaan!

Stap 4: overeenkomst

Als de geïnteresseerde in wil gaan op jouw proposall, dan ga je een overeenkomst aan. Wederom heb je twee keuzemogelijkheden:

  • je regelt de transactie zelf. Kijk hier voor meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat.
  • of je schakelt een makelaar in om je te begeleiden in dit proces. Let op dat je niet akkoord gaat met de standaardcourtage, aangezien de makelaar een groot deel van de werkzaamheden niet meer hoeft uit te voeren (denk aan fotosessies, folders, advertenties of een plaatsing op Funda).

Stap 5: verwijderen proposall

Als je woning is verkocht, dan verzoeken we je om je proposall te verwijderen. In dat geval delen wij mee in de revenuen en brengen wij een transactiefee van 0,5% (incl. BTW) van de verkoopprijs K.K. in rekening. Verwijder je je proposall zonder je woning verkocht te hebben, dan kost dat je uiteraard niets.

Stap 6: plaatsen nieuwe proposall

Je vorige woning is verkocht en waarschijnlijk heb je zelf een nieuwe woning gekocht. Uiteraard maak je ook hiervan weer een proposall. Je weet maar nooit!

Zoek je een woning?

Het zoeken van een woning spreekt voor zich. Hier tref je het beschikbare aanbod. Kun je niet vinden wat je zoekt? Laat dan hier je zoekopdracht achter en wij zullen ons best doen relevant aanbod te laten plaatsen!