Over Proposall

Proposall is een initiatief van Ilan Roos en Bas Vlemminx. Wij zijn van mening dat verkopen niet per sé aan één moment gebonden is. Wij bieden met Proposall een platform om goederen latent aan te bieden. Het gaat dan om goederen waarbij de verkoper in de positie zit dat er niet verkocht hoeft te worden. Maar een verkoop is wel bespreekbaar, als aan de condities van de verkoper wordt voldaan. De voordelen voor de verkoper zijn evident, want hij/zij bepaalt precies wat de transactie inhoudt. Maar ook de koper heeft baat bij ons platform, omdat deze nu toegang heeft tot aanbod dat anders niet zichtbaar zou zijn. Onverwacht aanbod.

 

Proposall, alle woningen zijn te koop!
Proposall gaat van start met uniek woningaanbod. Wij vinden dat iedereen gebaat is bij een groter aanbod van woningen. Wij denken dat mensen bereid zijn meer te betalen voor hun droomwoning en minder afhankelijk willen zijn van het actief beschikbare aanbod op de reguliere websites. Wij denken ook dat er mensen zijn die open staan voor het verkopen van hun vigora 100 woning tegen een, voor hen, juiste prijs. En wij geloven in een markt waarin kopers en verkopers veel zelfstandiger kunnen opereren, zonder (dure!) hulp van tussenpersonen.

 

Transparant
Waar verdienen we aan? Het plaatsen van een Proposall is gratis. Vindt er een transactie plaats, dan brengen wij 0,5% van de verkoopsom (inclusief 21% BTW) in rekening bij de verkoper. Een eerlijk systeem: de verkoper betaalt niets als er niets gebeurt, maar als er een transactie plaatsvindt, delen wij een beetje mee in de winst. Uiteraard kan de verkoper deze transactiefee doorrekenen in zijn/haar Proposall of opnemen dat deze kosten voor rekening van de koper zijn. De verkoper bepaalt!